﻿<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><rss version="2.0"><channel><title>Adding Upload Progress bar</title><link>http://www.aspplayground.net/forum/</link><description /><copyright>(c) APG vNext Support Forum</copyright><ttl>30</ttl><item><title>Adding Upload Progress bar (APGvNext (Sam))</title><description> If your hosting environment is in &lt;b&gt;Full Trust&lt;/b&gt; mode, you can enable Upload Progress bar by making some code changes.       &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;b&gt;NOTE: &lt;/b&gt;if your host specifically set the trust level to &lt;b&gt;Medium&lt;/b&gt; (most hosting companies do this), you cannot use this progress bar feature.&lt;/font&gt; &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;div style="border-bottom: 1px #666 dotted; padding:12px 10px; background-color: #FAFAFA; margin: 0 0 10px;"&gt;&lt;i class="icon-caret-down icon-large"&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt;&lt;a href="#" onclick="$(this).fadeOut('fast', function(){$(this).prev().hide().end().next().slideDown('fast').parent().css({'padding' : '0 20px 25px', 'border-radius' : '8px', 'border' : '0px'});}); return false;"&gt; Click to see instruction if you see popup error message when you upload in Medium Trust&lt;/a&gt;&lt;br&gt;&lt;div class="none"&gt;&lt;br&gt;To prevent seeing the error message, you need to modify some code. There are 2 places        &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;b&gt;upload.aspx&lt;/b&gt; - remove     or comment out (&amp;lt;%-- --%&amp;gt; )   &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;telerik:RadProgressArea id="RadProgressArea1" runat="server" /&amp;gt;         &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;telerik:RadProgressManager id="RadProgressManager1" runat="server" /&amp;gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/pre&gt;        &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;i&gt;(up to version 3.2)&lt;/i&gt;&lt;b&gt; upload.aspx.vb&lt;/b&gt; - comment out        &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; If ASPPG.Data.ApplicationDataRelated.APP_TrustLevel &amp;lt;&amp;gt; AspNetHostingPermissionLevel.Unrestricted Then        &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; RadProgressArea1.Visible = False        &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; RadProgressManager1.Visible = False        &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End If&lt;/pre&gt; &lt;br&gt;&lt;/div&gt;&lt;br&gt;&lt;/div&gt;&lt;br&gt; &lt;h1&gt;Instruction to enable upload progress bar&lt;/h1&gt; Open &lt;b&gt;upload.aspx&lt;/b&gt; - uncomment (removing &amp;lt;%-- --%&amp;gt; surrounding the following block)   &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;telerik:RadProgressArea id="RadProgressArea1" runat="server" /&amp;gt;         &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;telerik:RadProgressManager id="RadProgressManager1" runat="server" /&amp;gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/pre&gt;        &lt;br&gt; &lt;br&gt; Open &lt;b&gt;web.config&lt;/b&gt;, and make the following changes:&lt;br&gt; &lt;ol&gt;&lt;li&gt;If you are using &lt;b&gt;IIS 6&lt;/b&gt; or &lt;b&gt;IIS7 &lt;i&gt;Classic &lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;b&gt;Mode&lt;/b&gt;:              &lt;br&gt; &lt;br&gt; under &lt;i&gt;system.web &amp;gt; httpModules&lt;/i&gt;, uncomment  &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;add name="RadUploadModule" type="Telerik.Web.UI.RadUploadHttpModule, Telerik.Web.UI" /&amp;gt;&lt;/pre&gt;         &lt;br&gt; under &lt;i&gt;system.web &amp;gt; httpHandlers&lt;/i&gt;, uncomment  &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;add path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" verb="*" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler, Telerik.Web.UI" validate="false" /&amp;gt;&lt;/pre&gt; &lt;li&gt;If you are using the &lt;b&gt;IIS 7 &lt;i&gt;Integrated &lt;/i&gt;Mode&lt;/b&gt;:              &lt;br&gt; &lt;br&gt; under&amp;nbsp;&lt;i&gt;system.webServer &amp;gt; modules&lt;/i&gt;, uncomment  &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;add name="ProgressModule" preCondition="integratedMode" type="Telerik.Web.UI.RadUploadHttpModule, Telerik.Web.UI" /&amp;gt;&lt;/pre&gt;         &lt;br&gt; under &lt;i&gt;system.webServer &amp;gt; handlers&lt;/i&gt;, uncomment  &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;add name="TelerikRadProgress" preCondition="integratedMode" path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" verb="*" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler, Telerik.Web.UI" /&amp;gt;     &lt;/pre&gt; &lt;li&gt;In the &lt;i&gt;SessionUpdateNotRequiredPages &lt;/i&gt;key under the &lt;i&gt;&amp;lt;appSettings&amp;gt;&lt;/i&gt; section, add             &lt;br&gt; &lt;br&gt; &lt;i&gt;~/Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx&lt;/i&gt; &lt;br&gt; &lt;br&gt; to the end of the file list (separated by a comma). &lt;li&gt;&lt;b&gt;Application Trace&lt;/b&gt; must be set to &lt;b&gt;false         &lt;br&gt; &lt;/b&gt;&lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;trace enabled="false" requestLimit="1000" pageOutput="false" localOnly="true" mostRecent="true" /&amp;gt;&lt;/pre&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt; &lt;/b&gt;&lt;li&gt;Outside of &lt;i&gt;system.web&lt;/i&gt;, add:          &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;location path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx"&amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;system.web&amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;authorization&amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;allow users="*"/&amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/authorization &amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/system.web&amp;gt;          &lt;br&gt; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/location&amp;gt;&lt;/pre&gt; &lt;li&gt;Make sure you set the trust level to Full:         &lt;br&gt; &lt;pre class="prettyprint"&gt;&amp;lt;trust level="Full" /&amp;gt;&lt;/pre&gt;  &lt;/ol&gt; Save the file and upload it to your server to overwrite existing file. You will now see the upload progress bar when you upload a file.&lt;br&gt;</description><link>http://www.aspplayground.net/forum/FindPost/399460</link><pubDate>Thu, 18 Sep 2008 10:59:48 GMT</pubDate></item></channel></rss>